Begravning

Mitt i sorgen, saknade och smärtan så går tiden… på något outgrundligt sätt. Det har gått en vecka sedan hon somnade in. Det är torsdag. Hon har givit en så meningslös dag som torsdag en mening. Det är Noras dag. Hon kom och hon gick på en torsdag. Lyckan och sorgens dag.

Det finns så mycket jag vill berätta om Nora, mitt barn. Jag blir uppfylld av en enorm tacksamhet och stolthet när jag tänker på henne och allt hon gav mig. Hon lärde mig så mycket på sin korta tid här på jorden. Jag tror hon visste mer om livet än vad jag någonsin kommer förstå.

Det är smärtsamt att planera en begravning av sitt barn.
Mitt barn.
Men det är något som måste göras och jag känner att det är en viktig del i processen att ta sig vidare. Vi vill ge alla som Nora berörde en chans att närvara; de som vill, orkar och kan. Vi kommer inte ta farväl eller avsked av Nora för att hon har lämnat oss, för det har hon inte, hon har lämnat sin kropp. Oavsett vart ni befinner er kommer hon vara där och skina med sitt starkaste ljus.

Nora betyder ljus. Vi försöker se ljuset. Den fina tiden hon gav oss. Som vi fick ha henne. Vi fick Nora, precis det barn vi ville ha och det barn vi fick. Det är fantastiskt. Men att bära sorgen, saknaden och smärtan över att inte få se Nora växa upp är en outhärdlig tanke som blir en konst att lära sig leva med.

Hör av er om ni vill har mer information om vart och när begravningen kommer äga rum.
Minnesgåvor förmedlas antingen via församlingsgården i Hammarstrand eller till barncancerfonden via https://www.barncancerfonden.se/stod-oss/minnesgava/ och skickas till hammarstrands begravningsbyrå. Dit går även bra att lämna några ord/blommor eller annat. Minnesgåvor måste inte gå till barncancerforskning, ge en tanke åt det ni brinner extra för, Nora hade uppskattat det.

 

6 thoughts on “Begravning

 1. moster ella

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Älskling!❤️

  Reply
 2. Maria berglund

  älskade Becca ❤️ Vad fint o vackert ni skriver om lilla Nora det fina ljusetkram faster

  Reply
 3. Ewa Larsson

  Du skriver så oerhört fint Rebecca, både om stoltheten och lyckan men också om sorgen och smärtan. Det du skriver går rakt in i hjärtat! Önskar dig och Joakim och hela din fina familj, som jag minns med värme, allt gott framöver. <3

  Reply
 4. Felicia

  Jag vet inte om du kommer ihåg mig. Men för många år sedan träffades vi ytligt och av en tillfällighet såg jag att en gemensam vän till oss skriva till dig i samband med Nora. Jag blev självfallet bestört. Jag kan omöjligt förstå vad du går igenom, men jag vill att du ska veta att jag lider med dig och att jag vet att ni kommer ta er igenom denna fruktansvärda fas. Nora kommer alltid finnas med er och ni kommer växa av det här. Hur svårt och tungt det än känns just nu. All kärlek och värme till er!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *