Hur lång är en livstid?

Jocke har städat och plockat här hemma idag. Det blir fint och det börjar både se ut och kännas som ett hem. Det är både skönt och jobbigt. Jag trodde inte att det skulle få känslorna att svämma över… Men att det börjar kännas som hemma utan Nora, att Nora aldrig fick komma hit och känna vårt hem, det är tungt. Det är fint här, och jag trivs på ett plan. På ett annat plan vantrivs jag… men det är inte kopplat till en fysisk plats utan snarare till att livet blev såhär. Okontrollerat blir jag plötsligt ledsen av att känna att jag trivs och att jag börjar varva ner i min själ. Jag har haft en konstant stress i min kropp som i korta perioder börjar lägga sig och det ger plats för andra känslor. Livet fortsätter, det kan tyckas fint. Jag vill hylla livet men det är verkligen tungt. Det är tungt att känna ett lugn, tungt att känna en trygghet. Och sorgligt.

Jag börjar känna att jag är påväg in i en ny fas men jag vill inte. Jag tror jag är rädd för att gå vidare men tiden går ändå. Den går inte att stoppa. Snart är det torsdag igen. Det känns som det är torsdag varannan dag och jag vill inte. Jag vill inte att det ska bli torsdag den 9 juni… När jag skriver det är jag glad över att det ändå är ett tag kvar till dess… Den 9 juni har Nora varit död lika länge som hon fick leva.

Hur lång är egentligen en livstid? Vad är det för uttryck? Ett helt liv, vad är det?

Allt är relativt.

Den 9 juni har två livstider passerat. Vad är liv? Ett liv?

6 thoughts on “Hur lång är en livstid?

 1. Maria berglund

  älskade Becca du är så stark o skriver så fint tänker ständigt på er . Nora kommer alltid va med er ❤️Kram faster

  Reply
 2. Mamma

  Det är kniviga frågor att svara på, gumman. Jag tänker nog att det är en mycket abstrakt tidsperiod men att längden av tid inte är det viktigaste utan innehållet i livstiden! Kvalitet kontra kvantitet o Nora fick oerhört mycket kvalitet i kärleken från sina föräldrar ❤️

  Reply
 3. Noras moster

  Becca, min syster, min förebild! Du och Jocke är de starkaste jag vet! ❤️❤️

  Reply
 4. Helga

  Ja vad är en livstid? Det går inte svara på. Och ja vad är det för utryck? Ganska konstigt att definera ett liv med tid… samtidigt som det är det enda man önskar – mer tid. Mer tid tillsammans med det lilla miraklet. Mer tid att vara nära. Mer tid att visa all kärlek. Mer tid att hålla om. Mer tid att lukta på den lilla goa varma kroppen. Mer tid…
  Sen sägs det att med mer tid kommer man ha lättare att hantera det hela. Mer tid kommer leda till att vardagen kommer tillbaka. Men den tiden vill man inte riktigt ha. Man vill bara ha mer tid med sitt barn och inte mer tid för att behöva bli normal utan sitt barn… Ja mer tid vad är det? Vad är en livstid? Jag vet inte… & förlåt jag skriver av mig. Men du fångar alla tankar så bra! Men något som jag vet är oavsett tid så har Nora gett tydliga spår i mångas liv! Hon finns med i mina tankar trots att jag aldrig träffat henne och det var väldigt längesen jag träffade hennes mamma… Tack för ni delar med er starka Rebecca och Joakim!

  Reply
  1. Rebecca Berglund Post author

   Precis så Helga <3
   Jag är glad att du skriver, det är bra. Jag tror det är viktigt att låta det komma. Tankar, ord och känslor.
   Det finns en liten berättelse av Peter Pohl i hans roman "jag saknar dig, jag saknar dig" , har du läst den?
   Kram Helga och tack för dina varma ord!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *