En sorglig tid

Jag sitter och bläddrar i Artikel 14, Sveriges enda flyktingpolitiska tidskrift. Jag läser: ”Den libanesiska författaren Khalil Gibran uttryckte en gång att; kärleken känner inte till sitt fulla djup förrän separationens timma är slagen.

Det är sant… 

Jag förstår precis. Det är tyvärr många som gör. För vissa är det så. Det finns inget någon någonsin kan göra för att ändra på det. Men det som är mest sorgligt är att det från och med idag är så för människor för att vi med en ovillkorlig rätt att vara här bestämmer över andra människors möjlighet att leva med sin familj.

Årets ljusaste dag blev årets mörkaste.

Det är så fruktansvärt förjävla sorgligt. Och vidrigt. Idag klubbades nämligen en ny svensk asyllag igenom (lite väl oroväckande symboliskt av Björn Söder). 

One thought on “En sorglig tid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *