Ja, jag säger ja!

Jag och Jocke väljer varandra, varje dag. Vi älskar varandra, gränslöst. Jag trodde först det skulle vara omöjligt att känna någon form av kärlek och lycka igen. Men mitt i sorgen saknaden och smärtan måste det finnas plats för kärleken. Det är väldigt läskigt, och ibland riktigt smärtsamt, att tillåta mig själv att känna lycka. Det är egentligen först de senaste dagarna, kanske veckan, som jag börjat tillåta mig själv att göra det på riktigt. Jag har då också insett att jag inte kan tänka mig att dela resten av mitt liv med någon annan än Jocke.

Så,
Jocke tyckte vi skulle göra en liten utflykt någon dag. Ta nästa steg ut ur vår bubbla här hemma på grönudden. I tisdags, den 5e juli, åkte vi till Sollefteå. När vi satt i solen i parken och precis hade ätit upp var sin pizza delade vi på en mango…

– Jocke, jag har tänkt fråga dig en sak..
– Ja, jag säger ja!
– Vill du gifta dig med mig?
– Ja! Ja, det vill jag!


Jag hade inte kunnat säga det bättre själv så jag citerar vad Tom Malmquist säger i sitt sommarprat:

Somliga val är svåra, dom kräver mod, precis som det krävs mod att leva fullödigt. Och fullödigt kan du bara leva om du ställer dina val i proportion till det ändliga livet. Att du inte avhåller dig från tanken att du en dag måste dö, för det är först då som du kan känna det som verkligen betyder något för dig.

Hela Tom Malmquists sommarprat är riktigt bra, han pratar om sorg, lycka, liv och död. Det satte igång så mycket att det fick bli ett eget inlägg som ni hittar här.

18 thoughts on “Ja, jag säger ja!

  1. Helga

    Stort stort stort grattis! Bra att ni tar vara på varandra & inga kan vara lika starka. Bra val! :) Grattis igen!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *