Årets himlaskådespel är här

I tidningarna skriver alla om dig, Kattis. ”Årets himlaskådespel är här”. Meteorskuren perseiderna är här. Från den 11-13 augusti sägs vi kunna skåda massvis med stjärnfall (och få iväg alla våra önskningar?) även om mina största önskningar aldrig kommer gå i uppfyllelse.

I torsdags var vi uppe på berget, jag & Jocke, och tände två ljus; ett för Nora och ett för Kattis. På kvällen kunde vi se ljusens sken ner till oss och två stjärnor precis ovanför. De allra starkaste.


Kattis har till stor del hållit mig flytande i min sorg över Nora. Den enda jag kunnat prata med om Nora på ett sätt som inte varit laddat. Hon har fått mig att känna att Noras kraft hjälper henne. och så slutar det såhär?

Bloggen har helt plötsligt tappat lite av sin mening. Jag vet inte om den ger någon något längre? Kattis var nästan först med att kommentera mina inlägg. Hon var kärleken och kraften personifierad. Jag väntade på hennes kommentar, ibland kunde det ta några dagar… Det betydde att hon hade haft det tufft. Men så ofta hon orkade var hon inne och läste. Mycket jag har skrivit har varit för henne. Nora har givit henne kraft, men också mod. Modet att våga. När jag den 7 juli pratade med henne om vår förlovning frågade hon om vi inte kunde gifta oss redan i sommar, så hon fick vara med. Det gjorde ont. Och det var nog då jag förstod. Hon sa till mig att hon inte är så rädd längre. Jag tror hon visste… Och jag vet att Nora har hjälpt Kattis mycket, jag måste tro det. Det är stort. Kattis och Nora är de starkaste människorna jag fått äran att uppleva.

Döden är svår att att förstå. Det är väl heller inte meningen att vi ska förstå den. Det gör mig ont att den är så skoningslös. 2016 är ett år jag önskar aldrig hände men som jag aldrig kommer glömma. På bara några månader har jag upplevt den största kärleken och den djupaste sorgen. Världen behöver Kattis. och Nora. Kattis har lärt mig så mycket i livet. Jag är evigt tacksam över att jag fick lära känna henne och jag kommer bära den kärleken i mitt hjärta för alltid. Jag kommer älska er tills jorden gått under.

Musik är svårt. Det är inte längesen jag kunde börja lyssna på musik utan att bryta ihop. Emil Jensen har hjälpt mig sätta ord på mycket känslor. I hans låt ”till och med dom” sjunger han:

”Varje gång jag tror
Att jag överlevt det här
Blåser nya stötar in
Från nåt väderstreck jag glömt
Och hur jag än tar i finns det
Ingen molekyl i mig
Som vill stanna kvar
För det sista dom vill va är jag

_MG_1512

13 thoughts on “Årets himlaskådespel är här

 1. Sarah

  Fina becca❤️ Jag kan bara tala för mig själv, din blogg berör mig så mycket och du är så duktig på att förmedla dina känslor och tankar. Vilket jag har förstått att andra håller med om, och kanske läser människor som är i svåra situationer din blogg och på något sätt samlar kraft. Delar din sorg. Jag hoppas att skrivandet ibland känns ventilerande. Jag kan inte på något sätt förstå hur du känner, men önskar så att jag och resten av dina nära kunde ta en del av din smärta. Helst ta bort den helt. Vilket jag dock förstår är omöjligt. Och som du själv skriver, man måste få lov att sörja och må dåligt. Men jag hoppas så att glädjen hos er kommer tillbaka, i små stunder som sen blir fler och längre. Massa varma kramar❤️

  Reply
 2. Barbra

  Så vackert skrivet <3 Jag är vän till Kattis, vi pluggade i Chile ihop. när vi sågs sist berättade hon med värme och kärlek om er och er Nora. Det gjorde så ont i mig att höra. Och jag beklagar verkligen, från det innersta i mitt hjärta. Jag var nära att skriva ett meddelande till dig på instagram i veckan, men så tänkte jag sådär dumt, att jag liksom inte känner er, och nu händer det här och jag känner att jag då struntar i det för jag har tänkt mycket på er och det ni måste gå igenom. Jag avskyr cancer, den har tagit många ifrån min närhet. Jag kan inte förstå med Kattis, det går inte in. Hon är underbar. Vilken människa <3

  Reply
 3. Sabina

  Jag önskar det fanns ord som kunde hjälpa, trösta och stötta. Jag förstår att de orden inte finns som jag letar efter. När min bror dog var den största sorgen jag känt. Jag kommer aldrig kunna säga att jag förstår, men jag har känt sorg och den river och sliter i en långt inifrån. Det tog mig lång tid att kunna känna något överhuvudtaget. Jag tycker du är grymt stark Rebecca som delar dina känslor och din sorg, kanske det kan hjälpa a och även dig att du delar. Jag vet att det hjälpte mig och det var så jag fann min bästa vän. Vi delar båda sorgen efter ett syskon som valt att lämna jordelivet, för det är så jag valt att se det, att det fortsätter någon annan stans. Det som driver mig varje dag när jag vaknar är tanken på att få vara med honom igen, på något vis även om det inte är i denna form. Jag vet också att min mamma träffat många hon delar sin sorg med, och glädje. För det finns så mycket glädje och kärlek där också även om det mörka tar över väldigt mycket i början. Kämpa på, du är stark, starkaste personen jag mött inser jag nu. Om ni inte redan funnit människor att dela er sorg med så hoppas jag att ni gör det. Jag önskar så innerligt att jag kunde skänka styrka och hopp om framtiden, för den finns där och sorgen har en plats där med men den äter inte upp en lika mycket. fortsätt kämpa! All kärlek och styrka till er ❤❤❤❤

  Reply
 4. Evelina (Nilsson. Räkan?)

  Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. vill bara skicka massa kärlek till dig. Du har funnits vid min sida så många gånger när jag haft det tufft, och jag kommer för alltid vara tacksam till dig för det. Dina ord är så vackra men texten, livet, så jävla orättvist.. det gör mig så ledsen. du är viktig för många. Glöm inte det mitt bland alla alldeles för gråa moln.

  Reply
 5. ella

  Becca älskling! Bloggen ger mig otroligt mycket. Att läsa här om allt det du skriver är för mig som att vi är tillsammans, fast så långt bort. Jag har svårt att både skriva och berätta, så när jag läser är det som att jag tänker och du svarar i dina texter och ord
  All styrka och kärlek till er, ni är bäst! ❤️
  ❤️Nora och Kattis❤️

  Reply
 6. Hanna Levay

  Dina ord, du, Nora, eran tid tillsammans med Kattis, eran tid tillsammans, vad du betytt för Kattis. Det är så vackert och så hjärtkrossande på samma gång. Kattis pratade om dig, om Nora, sa att dig kunde hon prata med. Det va så otroligt skönt att veta det. Hittade hit till din blogg igår, den hjälper mig nu, i sorgen. Och min övertygelse är att Kattis och M och Nora har varandra nu, precis som vi får ”mötas” och ha varandra. Okända människor får mötas här i din blogg, i vår sorg. Det är så stort tycker jag och det vidrigte av allt på samma gång.

  Reply
  1. Rebecca Berglund Post author

   Vi delar övertygelse, Hanna. Dom har varandra nu. Jag säger till Kattis varje dag att Nora är hennes tills vi ses igen. Det gör både ont och känns fint på samma gång.
   Dina ord värmer i smärtan. Jag har förstått att orden kan hjälpa andra att hitta sina ord i sin sorg. Att våra ord kan hjälpa varandra förstå sin egen sorg. Det är vidrigt, som du säger. men det är också verkligheten. En overklig verklighet. ❤️❤️

   Reply
 7. Emmelie Tingåker

  Du frågar om bloggen ger någon något?
  Du är enastående på att skriva och beskriva. Du får mig att känna kärlek, tacksamhet, sorg och insikt om livets ogreppbarhet och orättvisa. Jag är säker på att andra hittar tröst i dina texter.
  Din blogg ger mig mycket.

  Reply
  1. Rebecca Berglund Post author

   Tack snälla!
   Att bloggen ger något känns så viktigt. Vetskapen om att Noras liv berör får mig att känna att Nora blir mer levande. Hon får leva vidare i oss alla. Det är stort.

   Reply
 8. Maria mzungu

  Rebecca kära kära vän. Du är så bra på att sätta ord på dina känslor och upplevelser. Det är så smärtsamt att läsa precis som det känns i hela kroppen. Det är skönt att veta att Kattis kunde prata med dig på ett sätt som ingen annan kunde och du med henne. Fy fan för detta år. Du är det starkaste och klokaste person jag känner. Vi kämpar tillsammans
  All kärlek! Nora <3 Kattis <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *