Ingen Sann Logik

Det var månader sen sist. 10 veckor 70 dar.” 

Så inleder hon låten ”Ingen Sann Logik”. Nu när jag på riktigt lyssnat igenom Ida Boijas fantastiska EP gråter jag. Jag gråter av sorg, värme, kärlek, ilska… Allt detdär. Det går rakt in i hjärtat. 

Idag är det 6 månader sedan Nora somnade in. Hon fick 10 veckor. 70 dagar. Och det finns ingen sann logik. ”Kan inte ta kan inte le. Inte leva eller se.

Ida Boija är en otrolig människa som sedan 6-7 år tillbaka funnits sådär fint i periferin av mitt liv kan man säga. Hon har berört och inspirerat mig genom åren. Hon är också en av alla människor som Nora gjort avtryck hos. I henne finns Nora alltid kvar. 

Ida har under åren fått mig att känna mig mindre ensam i kampen för mänskliga rättigheter. Inte minst i kvinnornas kamp. Hon har fått mig att förstå att kampen är minst lika mycket för mig själv som för alla andra. Livet är en kamp och hon tar fighten. Hon tar fighten både för sig själv, dig och mig. Hon kommer aldrig vara tyst. Hon kommer alltid skrika. Högt! 

idaboija.se

Att jag levt ett helt halvår utan Nora har jag svårt att förstå. Hon skulle vara 8,5 månader nu. Hon hade krupit runt överallt som en virvelvind. Tagit alla med storm. Jag får aldrig se henne växa upp och jag hatar det

Jag lånar Idas ord: ”Du är ljuset i mitt hjärta. Du är hälften utav mig.

One thought on “Ingen Sann Logik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *