Året lider mot sitt slut

Jag har legat länge i sängen idag. Jag menar verkligen länge. Tänkte gå upp till 13.00 och lyssna på Emil Jensens vinterprat. Kommer på det 13.45 och slår på radion. Joanna Newsom spelas. En stor favorit!! Jag har önskat hennes musik i alla möjliga sammanhang på radio men aldrig fått igenom min önskan. Men nu, efter en mycket seg morgon när solen är påväg ner så blev dagen lite bättre. Året närmar sig sitt slut och det är med både djup ångest och lite av en lättnad att 2016 snart är förbi.

Döden känns som en omänsklig svårighet. Emil pratar bland annat om vår illusion om tiden. Att vi pratar om tiden som om det skulle vara något vi människor kan ha kontroll över. Att vi tror oss veta något om tiden. Framtiden. Vi klär den. Men vi kanske inte ens får vara med om den. Framtiden.

Och han träffar också mitt i prick, som vanligt. Hjälpte mig sätta ord på det jag haft svårt för. När någon dör och inte längre finns kvar allra närmast oss, återupplever vi då alla förluster igen? Jag tror det. Alla som dött dör igen. Alla som lämnat oss lämnar oss igen. Alla vi saknar. Vart tog alla vägen? Vart tar alla vägen?

Det är nog så jag känt och känner. Jag har tagit kontakt med gamla vänner. Vänner jag trodde var borta. Och kanske undvikit kontakt med andra? Jag har rannsakat mig själv. Hur jag agerar och hanterar mina nuvarande relationer. Och försöker förstå hur jag hanterat och agerat i tidigare relationer. Men jag får inte drunkna i sorger för alltid. Det gör jag inte. Men ibland känns det så. Det är liksom lätt att gå vilse.

Trots de år jag varit på jorden förstår jag mig inte på alla sorger i livet. Det kommer jag aldrig göra och det är nog lika bra.

image

Och så lider programmet mot sitt slut. Jag ska precis slå av när han avslutar med ”wish you were here”. Precis som i videon till Kattis bara några dagar innan hon dog. Mitt hjärta stannade, hoppade över ett slag. Han fick nyligen veta att hennes kropp inte klarade kampen.

image

Videohälsningen till Kattis kan ni se på min instagram HÄR

One thought on “Året lider mot sitt slut

  1. Maria mzugu

    ❤️❤️❤️❤️ ”wish you were here…”
    tänkte inte på det när jag hörde fy fan va fint

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *