Sommar

Det är söndag 16 juli. Trots att det är en ganska kall sommar i år blir min ork allt bättre. Fysiskt. Psykiskt är jag i en ganska ostabil fas. Det är ju så, det går upp och det går ner innan det går upp igen. Min ångest är för tillfället ganska hög och intensiv men jag tycker att jag hanterar det ganska bra. Kanske är det inte så konstigt att ångesten smugit sig på just nu, kroppen minns så mycket. Mer än mitt huvud.

Dimman ligger tjock och ikväll är det nog sommarens första mörka kväll. Natt? Det finns något fint i det tycker jag. De ljusa sommarnätterna är förbi. Det är ok.

Jag funderar mycket över förra året. Förra sommaren. Förra sommaren var oändligt lång och i år har den snart passerat utan att jag hunnit blinka.

Den 14 juli 2016 var sista gången jag träffade Kattis. Det var både vackert och ångestfyllt. Jag visste att hon inte skulle överleva cancern och jag visste att det troligtvis var sista gången vi sågs. Det var också sista gången vi pratade. Sista gången jag fick höra hennes röst. Hon orkade väldigt sällan prata i telefon, hennes andning var så ansträngd. Några dagar tidigare var jag rädd att jag inte skulle hinna träffa henne igen. Jag är tacksam över att hon fick några veckor till. Att hon fick känna den ljumma vinden och njuta av en varm och vacker sommar.

IMG_8958

14 juli 2016 på Radiumhemmets finaste balkong!

…Så att ångesten är hög är väl egentligen inte så konstigt. Jag försöker dämpa den genom att sysselsätta mig i vävstugan som växer fram sakta men säkert. Jag varvar det med att mysa med kycklingarna, bygga hönshus och sova. Ibland går det. Ibland inte. (Att dämpa ångesten alltså!)

Det som blivit lidande är allt annat som inte dämpar min ångest lika bra. Typ städa, tvätta, diska, klippa gräs och rensa ogräs. Precis som det ska vara antar jag. Noras minnesplats har tyvärr också blivit lidande. Både att ta hand om den och att den blivit lidande är för tillfället ångestfullt. Det är tur att det som ger ångest och det som dämpar ångest förändras!

IMG_3348IMG_3489 IMG_3605IMG_3437IMG_3445IMG_3582IMG_3811

One thought on “Sommar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *