Önskar att hon alltid kunde vara så närvarande och att jag alltid fick känna mig så lugn.

Jag tror att jag har börjat bli vän med min ångest. Inte alltid men faktiskt ganska ofta. Det betyder inte att den dyker upp mer sällan. Den ligger och pyr mest hela tiden tycker jag men jag har en viss kontroll. Den slår inte ut min hjärna. (Åtminstone inte varje gång!) Det är ganska häftigt. Den kommer… smyger sig på helt ovälkommet. Den värker i kroppen, höjer min puls, tar kommandot över min andning och allt detdär men den når inte upp i hjärnan längre. Jag kan liksom vila i hjärnan medan kroppen kämpar på med sitt. Lite häftigt ändå. Det är inte så att ångesten helt plötsligt bara bestämt sig för att vara lite snällare, det ligger ett riktigt hårt arbete bakom som ingen annan än jag har gjort. Faktiskt! (Det är också häftigt!). Jag har inte samma rädsla för ångesten längre. Jag har vant mig och accepterat att den är en del av mitt liv. Kanske inte för alltid men för nu. Det är ”bara” att släppa kontrollen, den är omöjlig att kontrollera (åtminstone min ångest) och försöker jag kontrollerna den eskalerar det mer ofta än sällan.

En annan sak, mörkret och årstiderna. Mörkret som smyger sig på under hösten har tidigare haft en ganska stark negativ inverkan på mig i motsats till våren och ljuset. I våras förvånades jag därför först av min kraftiga ångestreaktion på ljuset men insåg snabbt att det satt så mycket i kroppen som gjorde så jävla ont att påminnas om. Och nu känns det som om dom bytt plats. Kroppen, själen, naturen eller vad det nu kan vara vill så stark att jag ska få känna den där sköna känslan när en årstid blir en annan och ljuset förändras. Tidigare kunde jag vila i att våren kom, nu vilar jag i att hösten kommer.

Jag har fått uppleva säsongens första norrsken, redan i augusti, och det ger mig ett sånt lugn. Nora blir så närvarande. Önskar att hon alltid kunde vara så närvarande och att jag alltid fick känna mig så lugn.

One thought on “Önskar att hon alltid kunde vara så närvarande och att jag alltid fick känna mig så lugn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *