Julen närmar sig.

Jag broderar som aldrig förr! Och jag mår faktiskt bättre än jag gjort på mycket länge. Jag ser fram emot julen. En jul med massa god mat, sällskapsspel och härligt umgänge med familj & vänner – utan ett laddat prylantiklimax strax efter Kalle Anka. I år blir det inga julkort och inga julklappar. Inte en enda faktiskt. Av ganska många och ganska enkla anledningar. (Jag tänker inte rabbla dom!)

Vet ni att svenska barn enligt undersökningar har i snitt 535 leksaker? Betydligt fler än de har möjlighet att uppskatta tänker jag.

Lägg istället pengarna på något som faktiskt betyder något på riktigt. Jag önskar Nora var hos mig. En önskan som är omöjlig att uppfylla. Men kanske forskningen kan rädda fler i framtiden. Jag kan inte låta bli att tänka… Om alla pengar vi spenderat på julklappar genom åren lagts på cancerforskning istället, hade Nora och Kattis överlevt då?

Skänk gärna en julgåva via Noras insamling till barncancerfonden. Eller kanske till HOPE – Hematologisk Onkologisk Prövningsenhet (sveriges första prövningsenhet för läkemedel i tidig fas, där barn med svårbotad cancer kan få en chans att överleva).

Oavsett hur ni väljer att göra med julklappar, och allt annat för den delen, så skulle vilja önska er alla en God Jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *